რუბრიკები
ლიმონის ფილები

ინგრედიენტები:

ცომის ფენა:

1 ჭიქა დარბილებული კარაქი 2 ჭიქა ფქვილი ½ ჭიქა შაქარი

ლიმონის ფენა:

1½ ჭიქა შაქარი ¼ ჭიქა ფქვილი 4 ცალი კვერცხი 2 ცალი ლიმონი საკონდიტრო შაქარი*

პირველი ეტაპი: გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე. საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარბილებული კარაქი, 2 ჭიქა ფქვილი და ½ ჭიქა შაქარი. მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ 23×33სმ ზომის საცხობი ჭურჭლის უცხიმო ზედაპირზე და აცხვეთ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთი, სანამ არ გამაგრდება და მოოქროსფერო შეფერილობას არ მიიღებს.

მეორე ეტაპი: ახალ თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარჩენილი 1½ ჭიქა შაქარი და ¼ ჭიქა ფქვილი. ჩაუმატეთ კვერცხი(4ცალი) და ჩააწურეთ ლიმონი(2ცალი). მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ უკვე გამომცხვარ ცომის ფენაზე, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთი. გააცივეთ ოთახის ტემპერატურამდე და დაჭერით; სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ საკონდიტრო შაქარი და მიირთვით გემრიელად.

Print