რუბრიკები
კექსი ჩაის ნაყენით

თქვენ დაგჭირდებათ:

გარგარის ჩირი - 100 გრამი

ღია ქიშმიში - 100 გრამი

მუქი ქიშმიში - 100 გრამი

შაქარი 150 გრამი

ფქვილი - 275 გრამი

გამაფხვიერებელი - 1 ჩაის კოვზი

სოდა 1 ჩაის კოვზი

დარიჩინი - 1 ჩაის კოვზი

კვერცხი - 1 ცალი

ცხელი მაგარი ჩაი - 300 მლ

გარეცხილ ხილის ჩირს დაასხით ცხელი ჩაი, დაამატეთ შაქარი და გააჩერეთ 4 საათით, შეგიძლიათ მთელი ღამითაც დატოვოთ. შემდეგ დაამატეთ კერცხი და ფქვილი, რომელსაც მანამდე შეურევთ გამაფხვიერებლს, სოდას და დარიჩინს. კარგად აურიეთ, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

კექსის ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი. დაასხით ცომი და გამოაცხეთ ღუმელში 160 გრადუს ტემპერატურაზე. ცხობას ერთი საათი დასჭირდება. იმისათვის რომ დარწმუნდეთ გამოცხვა თუი არა კექსი, შეგიძლიათ შეამოწმოთ კბილის საწმენდი ჩხირით.

გამომცხვარი კექსი ფორმაშივე გააციეთ, შემდეგ გადმოიღეთ ბადიან ლანგარზე და ბოლომდე გააციეთ. კექსი შეგიძლიათ კარაქთან ან ჯემთან ერთადაც მიირთვათ.

Print