კარტოფილი - 1 კგ.
მწვანე ლობიო ან სოკო - 0,5 კგ.
ზეთი - 150 გ.
ახალი ტყემალი -1 ჭიქა.
თეთრი ღვინო - 1 ჭიქა.
მწვანე ხახვი - 4-5 კონა.
ახალი ნიორი - 1 კონა.
ტარხუნა - 4-5 კონა.
წიწმატი - 1 კონა.
ქინძი, კამა, რეჰანი, ოხრახუში - თითო კონა.
წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
წვრილად დაჭერით მწვანე ხახვი, ახალი ნიორი ფოჩებიანად, მწვანე წიწაკა, ქინძი, ოხრახუში, კამა, ტარხუნა და ცოტაოდენი წიწმატი.
კარტოფილი გათალეთ და გაჭერით ოთხად. საშუალო ზომის ქვაბში ჩაასხით ზეთი და ფენებად ჩაალაგეთ ჯერ კარტოფილი, შემდეგ წინასწარ დაჭრილი მწვანილეული, სასურველია თუ ამის საშუალება იქნება ერთ-ერთ ფენად მოხარშული მწვანე ლობიო ან ქამა სოკო გამოიყენოთ (შეიძლება დაკონსერვებული სახით).
ამის შემდეგ დაასხით წყალი დაახლოებით ქვაბის ნახევრამდე, შედგით ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ. როცა კარტოფილი ნახევრად მოიხარშება დააყარეთ ახალი ტყემალი და მარილი გემოვნებით. როდესაც კარტოფილი სრულად მოიხარშება დაასხით ერთი ჭიქა თეთრი ღვინო, ადუღეთ კიდევ 5 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
მიირთვით გემრიელად !
მასალის გამოყენების პირობები