ინგრედიენტები:
ბისკვიტისთვის:
შაქრის პუდრა 1 ჭიქა
კარაქი 180 გ
კვერცხი 4
ფქვილი 100 გ
გამაფხვიერებელი 1 ს.კ
დაფქული ნუში 100 გ
მსხალი 5
კრემისთვის :
ნაღები 35% 250 მლ
შაქრის პუდრა 1/2 ჭ
ლიმონის წვენი 1.5 ს.კ
კვერცხის ცილა 1
გავაცალკევოთ კვერცხის გული და ცილა.
კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან, დავამატოთ გულები. ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ნუში ავურიოთ, თანდათანობით შევურიოთ კარაქიან მასას.
ცილისგან მოვამზადოთ ბეზე და აკურატულად შევურიოთ ცომს.
4 მსხალი გავთალოთ და დავჭრათ. ნახევარი შევურიოთ ცომს. ორ თანაბარი ზომის ფორმას წავუსვათ ცხიმი, ჩავაფინოთ ძირზე ქაღალდი და გავანაწილოთ ცომი. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე, დაახლოებით 35 წუთი. გავაციოთ.
ავთქვიფოთ ნაღები, შევურიოთ დარჩენილი მსხალი. ბისკვიტის პირველ ფენას წავუსვათ კრემი, დავადოთ მეორე ფენა.
შაქრის პუდრა, ლიმონის წვენი და ცილა შევურიოთ ერთმანეთს და მიღებული მინანქარი ტორტს ზემოდან გადავუსვათ. დარჩენილი მსხალი გრძელ, თხელ ნაჭრებად დავჭრათ და მოვრთოთ ტორტი ზემოდან, გვერდებზე კი ნუშის ფანტელი მოვაყაროთ
მასალის გამოყენების პირობები