ინგრედიენტები:
კვერცხი 8
ლორი
მოხარშული ქათმის ხორცი 120 გ
კონსერვირებული სიმინდი
კონსერვირებული ბარდა
ტკბილი წიწაკა, წითელი
ოხრახუში
ჟელატინი 2 ს.კ
მომზადების წესი:
კვერცხები კარგად გარეცხეთ, თავი ჩაუტეხეთ და გადმოასხით გული და ცილა (გამოიყენეთ სხვა რეცეპტისთვის). თბილ წყალში გახსენით სოდა და ჩაალაგეთ გარეცხილი ნაჭუჭები დეზინფექციისთვის. შემდეგ კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლით.
ჟელატინს დაასხით ცოტა წყალი და დაალბეთ. ხორცის მოხარშვის შემდეგ დარჩენილი ცხელი ბულიონიდან 250 მლ გადმოასხით და გახსენით მასში დამბალი ჟელატინი და ცოტა მარილი.
წიწაკა, ლორი, ქათმის ხორცი წვრილად დაჭერით.
ნაჭუჭები მოათავსეთ კვერცხის კონტეინერში და ამოავსეთ ხორცითა და ბოსტნეულით, ჩააყოლეთ მწვანილის ფოთლებიც. შემდეგ დაასხით ბულიონი და შედგით მაცივარში გამაგრებამდე.
პ.ს. იგივენაირად შეგიძლიათ მოამზადოთ ტკბილი კვერცხები სხვადასხვა ხილით, პიტნის ფოთლებით და კომპოტით/წვენით. იხილეთ დართული ფოტო
მასალის გამოყენების პირობები