ახალი ამბები
С 1 ИЮЛЯ НАЦИОНАЛЬНОЕ АГЕНТСТВО ПРОДОВОЛЬСТВИЯ НАЧИНАЕТ КОНТРОЛЬ ЗА ОСТАТКАМИ ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИХ ВЕЩЕСТВ В ПРОДУКТАХ
С 1 июля 2016 года начинается контроль за остатками фармакологических веществ в продуктах животного происхождения. Технический регламент «О фармакологически активных веществах, их классификации и максимальном пределе остатков в продуктах животного происхождения» был утвержден Постановлением Правительства от 8 декабря 2015 года №639. Дата вступления в действие – 1 июля 2016 года. Согласно Постановлению, контроль за остатками фармакологических веществ животного происхождения на территории Грузии будет осуществлять Национальное агентство продовольствия, а на таможне –Служба по доходам Министерства финансов.

Техническим регламентом устанавливается максимально допустимое количество остатков фармакологически активных веществ в продуктах животного происхождения. Так, например, количество остатков абамектина в жире крупного рогатого скота не должен превышать 10 мкг/кг, а в печени – 20 мкг/кг. Максимальный допустимый предел данного вещества в бараньей печени – 25 мкг/кг.

Технический регламент «О фармакологически активных веществах, их классификации и максимальном пределе остатков в продуктах животного происхождения» устанавливает и перечень запрещенных веществ. Перечисленные в этом списке вещества и их остатки вообще не должны фиксироваться в продуктах животного происхождения.

далее
Print Email
FaceBook Twitter
დაფინანსებული
„მე-16 ელემენტის" და „ნაციონალიზმისა და კონფლიქტის კვლევის ინსტიტუტის“ (ISNC) , “Digital Interaction for Peace” / DIP Project-ის ფარგლებში გადაიღეს დოკუმენტური ფილმი სახელწოდებით "თაობა კონფლიქტს მიღმა".
სურსათის უვნებლობა მოქალაქეების ჯანსაღი და უსაფრთხო ცხოვრების ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი კომპონენტია. პროდუქტებში შემავალმა საკვებმა დანამატებმა და გენეტიკურად მოდიფიცირებულმა ორგანიზმებმა შეიძლება გავლენა იქონიონ ჩვენს ჯანმრთელობაზე. ზუგდიდში, სხვადასხვა ლოკაციაზე, მოქალაქეებს ვკითხეთ, ამოწმებენ თუ არა ვადებს და ეტიკეტს პროდუქტის შეძენისას.
ზუგდიდში, ჩეხეთის რესპუბლიკის, შვედეთისა და ევროკავშირის მხარდაჭერით ხორციელდება პროექტი „ხალხი და რეგიონები სურსათის უვნებლობისთვის“, რომელშიც სხვადასხვა პროფილის სურსათის მწარმოებელი ბიზნეს ოპერატორები, ადგილობრივი ფერმერები და მეწარმეები მონაწილეობენ. პროექტის მიზანია რეგიონებში სურსათის უვნებლობის მიმართულებით საინფორმაციო გარემოს გაუმჯობესება და მოსახლეობის ინფორმირებულობის ამაღლება.
სტატია
ოდაბადეშ კინოხონი
17 / აპრილი 2025
დადიანების სასახლეთა საგანძური
მთავარი საინფორმაციო გამოშვება
ჩვენი თვითმმართველობა
არქივი
ამინდი
ზუგდიდი 17 °C
img
სოხუმი 15 °C
img
ფოთი 15 °C
img
მესტია 5 °C
img
მოცემული ვებ გვერდი „ჯუმლას" ძრავზე შექმნილი უნივერსალური კონტენტის მენეჯმენტის სისტემის (CMS) ნაწილია. ის USAID-ის მიერ დაფინანსებული პროგრამის "მედია გამჭვირვალე და ანგარიშვალდებული მმართველობისთვის" (M-TAG) მეშვეობით შეიქმნა, რომელსაც „კვლევისა და გაცვლების საერთაშორისო საბჭო" (IREX) ახორციელებს. ამ ვებ საიტზე გამოქვეყნებული კონტენტი მთლიანად ავტორების პასუხისმგებლობაა და ის არ გამოხატავს USAID-ისა და IREX-ის პოზიციას.
This web page is part of Joomla based universal CMS system, which was developed through the USAID funded Media for Transparent and Accountable Governance (MTAG) program, implemented by IREX. The content provided through this web-site is the sole responsibility of the authors and does not reflect the position of USAID or IREX.