საზოგადოება
КОПЧЕНЫЙ СУЛГУНИ НА АМЕРИКАНСКОМ РЫНКЕ - ПОЧЕМУ ВАЖНО ВНЕДРЕНИЕ HACCP И С КАКИМИ ПРОБЛЕМАМИ СТАЛКИВАЮТСЯ БИЗНЕС-ОПЕРАТОРЫ
Грузинская молочная компания утверждает себя на американском рынке. Предприятие, открытое в свое время в подвальном помещении одного из жилыхдомом в Цалке (город на юге Грузии,) при финансовой поддержке международной некоммерческой организации Mercy Corps, в 2013 году перебралось в новое помещение, оснащенное современными технологиями, и внедрило систему обеспечения безопасности пищевых продуктов HACCP (анализ рисков и критических контрольных точек).

“В летний период мы изготавливаем до 700 кг сулугуни и сдаём для реализации в супермаркеты "Carrefour" и “Goodwill", а также ресторанам и другим объектам",
- рассказал в беседе с EUGeorgia.info владелец компании “Цезарь" Цезарь Кахадзе.

С июня этого года продукция "Цезарь", а именно, копченый сулгуни поступила на американский рынок и продается в частности в Нью-Йорке. По словам Кахадзе, в ближайшее время копченый сулгуни будет продаваться и в Лос-Анжелесе.

"Вначале мы продавали около 300-400 килограммов, но теперь увеличили объем производства до 3 тонн. За последнее время с помощью Mercy Corps, мы открыли новый завод в Аджарии. На рынке США спрос велик, думаю, что одно из наших предприятий полностью будет ориентировано на экспорт. Как мне известно, в Нью-Йорке наша продукция продается за 15 долларов США"
, - говорит Цезар Кахадзе.

далее

Print Email
FaceBook Twitter
დაფინანსებული
„მე-16 ელემენტის" და „ნაციონალიზმისა და კონფლიქტის კვლევის ინსტიტუტის“ (ISNC) , “Digital Interaction for Peace” / DIP Project-ის ფარგლებში გადაიღეს დოკუმენტური ფილმი სახელწოდებით "თაობა კონფლიქტს მიღმა".
სურსათის უვნებლობა მოქალაქეების ჯანსაღი და უსაფრთხო ცხოვრების ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი კომპონენტია. პროდუქტებში შემავალმა საკვებმა დანამატებმა და გენეტიკურად მოდიფიცირებულმა ორგანიზმებმა შეიძლება გავლენა იქონიონ ჩვენს ჯანმრთელობაზე. ზუგდიდში, სხვადასხვა ლოკაციაზე, მოქალაქეებს ვკითხეთ, ამოწმებენ თუ არა ვადებს და ეტიკეტს პროდუქტის შეძენისას.
ზუგდიდში, ჩეხეთის რესპუბლიკის, შვედეთისა და ევროკავშირის მხარდაჭერით ხორციელდება პროექტი „ხალხი და რეგიონები სურსათის უვნებლობისთვის“, რომელშიც სხვადასხვა პროფილის სურსათის მწარმოებელი ბიზნეს ოპერატორები, ადგილობრივი ფერმერები და მეწარმეები მონაწილეობენ. პროექტის მიზანია რეგიონებში სურსათის უვნებლობის მიმართულებით საინფორმაციო გარემოს გაუმჯობესება და მოსახლეობის ინფორმირებულობის ამაღლება.
სტატია
ოდაბადეშ კინოხონი
17 / აპრილი 2025
დადიანების სასახლეთა საგანძური
მთავარი საინფორმაციო გამოშვება
ჩვენი თვითმმართველობა
არქივი
ამინდი
ზუგდიდი 17 °C
img
სოხუმი 15 °C
img
ფოთი 15 °C
img
მესტია 5 °C
img
მოცემული ვებ გვერდი „ჯუმლას" ძრავზე შექმნილი უნივერსალური კონტენტის მენეჯმენტის სისტემის (CMS) ნაწილია. ის USAID-ის მიერ დაფინანსებული პროგრამის "მედია გამჭვირვალე და ანგარიშვალდებული მმართველობისთვის" (M-TAG) მეშვეობით შეიქმნა, რომელსაც „კვლევისა და გაცვლების საერთაშორისო საბჭო" (IREX) ახორციელებს. ამ ვებ საიტზე გამოქვეყნებული კონტენტი მთლიანად ავტორების პასუხისმგებლობაა და ის არ გამოხატავს USAID-ისა და IREX-ის პოზიციას.
This web page is part of Joomla based universal CMS system, which was developed through the USAID funded Media for Transparent and Accountable Governance (MTAG) program, implemented by IREX. The content provided through this web-site is the sole responsibility of the authors and does not reflect the position of USAID or IREX.