რეცეპტის ინგრედიენტები:
3-4 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
1/3 ჭიქა დაჭრილი ნიახურის ღეროები
1/3 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი 3/4 ჭიქა(85გ.)
კუბიკებად დაჭრილი შაშხი 3 მთელი
1/4 ჭიქა წყალი 2 სუფრის კოვზი(0.8გ.)
გრანულირებული ქათმის ბულიონი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი ან გემოვნებით
1 ჩაის კოვზი დაფქული წიწაკა ან გემოვნებით 70 გრამი კარაქი
5 სუფრის კოვზი ფქვილი 2 ჭიქა რძე
მომზადების წესი:
1. გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით იმდენი, რომ მიიღოთ 3 მთელი 1/2 ჭიქა კარტოფილის კუბები. ჩაყარეთ ქვაბში და ჩაუმატეთ 1/3 ჭიქა დაჭრილი ნიახურის ღეროები, 1/3 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი და კუბიკებად დაჭრილი შაშხი. დაასხით წყალი და მიიყვანეთ დუღილამდე. ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე მანამ, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება(დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში დაჭრილი კარტოფილის ზომის მიხედვით). ამასობაში ჩაუმატეთ ქათმის ბულიონი, მარილი და პილპილიც.
2. სანამ კარტოფილი იხარშება, საშუალოზე დაბალ ცეცხლზე დადგით მეორე ქვაბი და გაადნეთ მასში კარაქი. ჩაუმატეთ ფქვილი და 1 წუთის განმავლობაში მუდმივად ურიეთ. შემდეგ ძალიან ნელა ჩაასხით 2 ჭიქა რძე და თან მუდმივად ურიეთ. დატოვეთ ეს თხევადი მასა ცეცხლზე 4-5 წუთის განმავლობაში და თან მუდმივად ურიეთ, რათა გასქელდეს.
3. ჩაასხით რძის თხევადი მასა კარტოფილის წვნიანში, შეურიეთ და დატოვეთ ცეცხლზე დამატებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გემრიელად მიირთვით, სანამ ცხელია.
მასალის გამოყენების პირობები