ინგრედიენტები 4 ბრუსკეტასთვის:
4 ნაჭერი პური
20-24 სოკო (ქამა ან პორტაბელო)
1 პომიდორი
1 ტკბილი წიწაკა
170 გ მოცარელა
მარილი
პილპილი
4 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ჩ.კ. ძმარი ბალზამიკო
მომზადება:
სოკო კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. დაალაგეთ ცეცხლგამძლე ჭურჭელზე და შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში 15 წუთის განმავლობაში;
პურის თხელ ნაჭრებს მოასხით თითო ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი.
მოამზადეთ სოუსი: პომიდორი და ტკბილი წიწაკა გაატარეთ ხორცსაკეპში ან დააბლენდერეთ, შეურიეთ ცოტა მარილი, ძმარი და კოვზით კარგად აურიეთ.
ზეთმოსხმულ ბრუსკეტას კოვზით წაუსვით პომიდვრისა და ბულგარული წიწაკის ნაზავი; მჭიდროდ დაალაგეთ სოკოები და მოცარელას ნაჭრები.
გამოაცხვეთ აირღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში.
მოაყარეთ ახლად დაფქვილი შავი პილპილი.
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები