ინგრედიენტები:
400 გ გოგრა (რბილი ნაწილი)
50 გ ნაღების კარაქი
4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
2 ს.კ. სიმინდის ფქვილი
1 თავი ხახვი
2 წითელი ტკბილი წიწაკა
2 კბ ნიორი
2 ს.კ. ტომატი
100 გ ყველი ჩედარი
300 გ მოხარშული ლობიო
10-12 მწვანე ხახვი
100 გ ტკბილი სიმინდი (დაკონსერვებული)
1/8 ჩ.კ. დარიჩინი
1 ჩ.კ. წითელი მწარე წიწაკა
მარილი
1 ს.კ. ძმარი ბალზამიკო
100 გ არაჟანი
მომზადება:
ლობიო მოხარშეთ 1,8 მლ ოდნავ მარილიან წყალში.
გოგრას ამოაცალეთ თესლი, დაჭერით კანიანად, მოასხით 2-3 ს.კ. წყალი და შეახვიეთ ფოლგაში. ფოლგა ჩანგლით დაჩხვლიტეთ რამდენიმე ადგილას და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში.
გამომცხვარი გოგრა შეაგრილეთ, მოაშორეთ კანი და ფრთხილად დაჭერით.
ზეთიან ქვაბში მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი. 5-6 წუთში დაამატეთ დაჭრილი ტკბილი წიწაკა, მწარე წიწაკის ფხვნილი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი. ამის შემდეგ დაუმატეთ ტომატი, კარაქი, სიმინდის ფქვილი, ძმარი და კარგად მოურიეთ.
დაახლოებით 7 წუთში მიღებულ მასას ნელ-ნელა დააამატეთ ჯერ ლობიო ნახარშ წვენთან ერთად, შემდეგ სიმინდის მარცვლები, დარიჩინი, გახეხილი ჩედარი, გოგრის ნაჭრები და მარილი. ადუღეთ 3-4 წუთი და გადმოდგით გაზქურიდან.
სუპი გაანაწილეთ თეფშებზე. თითოეულ მათგანს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და მოასხით არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები