ინგრედიენტები:
500 გ სოკო პორტაბელო (მხოლოდ ქუდები);
300 გ ფეტა;
200 გ ისპანახი;
1 კვერცხი;
15 გ მწვანე ქონდარი;
30 გ დარბილებული კარაქი;
4 ღერი მწვანე ხახვი;
შავი პილპილი;
6-7 ს.კ. ზეითუნის ზეთი.
მომზადება:
ისპანახს მოაშორეთ ღეროები და მოხარშეთ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. გადმოღეთ თუშფალანგზე, გადაწურეთ და როდესაც შეგრილდება, ხელითაც გაწურეთ.
გაწურული ისპანახი და მწვანე ხახვი დაჭერით წვრილად. ჩაახალეთ კვერცხი, დაამატეთ ფეტა, დარბილებული კარაქი, დანაყული ქონდარი და ხელით კარგად ასრისეთ.
თუნუქის ფურცელზე მოასხით ზეითუნის ზეთი, დაალაგეთ სოკოს ქუდები და შედგით აირღუმელში 20 წუთის განმავლობაში დაბალ ტემპერატურაზე. ამის შემდეგ თითოეულ სოკოზე კოვზით მოათავსეთ ფეტასა და ისპანახის ნაზავი, შეაბრუნეთ აირღუმელში 5-7 წუთით.
მზა სოკოს მოაყარეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი და გააფორმეთ მწვანე ხახვით ან/და ქონდრის ღეროებით.
მასალის გამოყენების პირობები