ინგრედიენტები:
საქონლის ხორცის ბულიონი 2 ლ
კარტოფილი 2-3 ცალი
სტაფილო 1 ცალი
კიტრის მწნილი 4 ცალი
კიტრის მწნილის წვენი 250 გ
ფქვილი 1 ს.კ
არაჟანი 5-6 ს.კ
ხახვი 1 თავი
საქონლის ხორცი 600 გრ.
დაფნის ფოთოლი 2 ცალი
ოხრახუში და კამა 1-1 კონა
მარილი და პილპილი
მომზადების წესი:
წინასწარ მოამზადეთ ბულიონი. ხორცი ამოიღეთ და დაჭერით კუბებად, ბულიონში მოხარშეთ დაჭრილი კარტოფილი.
ხახვი წვრილად დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მობრაწეთ დაჭრილი ხორცი, დაამატეთ ხახვი და სტაფილო, შუშეთ რამდენიმე წუთი.
კარტოფილი რომ მოიხარშება, დაამატეთ მოშუშული ბოსტნეული ხორცთან ერთად და გახეხილი კიტრი. შემდეგ დაამატეთ მარილი, პილპილი და დაფნა.
შეურიეთ ერთმანეთს არაჟანი და ფქვილი, გაათხელეთ ცოტა ბულიონით ან წყლით. ჩაამატეთ წვნიანს, მოურიეთ და წამოადუღეთ რამდენიმე წუთი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი - წვნიანი მზადაა!
მასალის გამოყენების პირობები