ინგრედიენტები:
600 გ ცხვრის ფარში;
200 გ პურის გული;
50 გ გოგრის თესლი;
40 გ პიტნა;
1 კვერცხი;
200 გ ფქვილი;
1/2 ჩ.კ. ტომატი;
შავი პილპილი;
1/2 ლიმონის წვენი;
მარილი;
10 ს.კ. ზეითუნის ზეთი.
მომზადება:
პურის გული დაალბეთ თბილ წყალში და შემდეგ კარგად გაწურეთ; გოგრის თესლი ოდნავ მოხალეთ და გააცალეთ კანი. პიტნა ძალიან წვრილად დაჭერით, შემდეგ კი დანაყეთ.
ცხვრის ფარშს დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, დანაყული პიტნა, პურის გული, ლიმონის წვენი და ტომატი, ჩაახალეთ კვერცხი და ხელით კარგად აზილეთ. მოამზადეთ ხორცის გუნდები და ამოავლეთ ფქვილში.
ცეცხლგამძლე ჭურჭელში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში.
როდესაც ზეთი ადუღდება, ჭურჭელში ჩაალაგეთ ხორცის გუნდები და დაბრაწეთ დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით რომელიმე თეთრ სოუსთან, მაგალითად,
ბერ ბლანთან ერთად!
მასალის გამოყენების პირობები