ინგრედიენტები:
2 მწიფე ბანანი
1 ჭიქა ფქვილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
1 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი
1 კვერცხი
1 ჭიქა რძე
2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
პირველი ეტაპი:
გაფცქვენით ბანანები და ჩაჭყლიტეთ თასში. ახალ თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, საცხობი ფხვნილი და მარილი. ჩაუმატეთ დარიჩინიც და შეურიეთ.
მეორე ეტაპი:
დიდი ზომის თასში ჩატეხეთ კვერცხი. ჩაუმატეთ რძე, მცენარეული ზეთი და დაჭყლეტილი ბანანი. შეურიეთ ერთმანეთს და შემდეგ ჩაუმატეთ ფქვილის მასაც. შეურიეთ ოდნავ ხორკლებიანი თხევადი ცომის მიღებამდე.
მესამე ეტაპი:
გააცხელეთ ცხიმიანი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და დაიწყეთ ცხობა. 1/4 ჭიქა თხევადი ცომისგან 1 ბანანის ბლინი გამოგივათ. აცხვეთ ბანანის ბლინი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ორივე მხრიდან და მიირთვით, სანამ ჯერ კიდევ ცხელია!
მასალის გამოყენების პირობები