ინგრედიენტები:
შვრია 1 ჭიქა (ჭიქა= 250 მლ)
მანანის ბურღული 1 ჭიქა
კეფირი 500 გ
კვერცხი 3
შაქარი 50-100 გ
სოდა 1 ჩ.კ
ვანილი
ზეთი 3 ს.კ
მომზადების წესი:
შეურიეთ ერთმანეთს შვრიის ფანტელი და მანანის ბურღული. დაასხით კეფირი და დატოვეთ 2 საათი.
ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილი და სოდა ერთად. დაამატეთ კეფირიან ნარევს. დაამატეთ ზეთი და კარგად აურიეთ. მიიღებთ საშუალო სისქის ცომს. დაასხით საშუალო ცეცხლზე გაცხელებულ მშრალ ტაფაზე და გამოაცხეთ ორიევე მხრიდან.
მასალის გამოყენების პირობები