ინგრედიენტები:
კვერცხი 1
სტაფილო 165 გ
ფქვილი 300 გ
დარბილებული კარაქი 60 გ
მარილი 1/3 ჩ.კ
შაქარი 2 ს.კ
ვანილი
საფუარი 1 ჩ.კ
რძე 1-2 ს.კ
მომზადების წესი:
სტაფილო წვრილად გახეხეთ ან ბლენდერში დააქუცმაცეთ. ფქვილი გაცერით. ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეურიეთ და მოზილეთ. მიიღებთ სასიამოვნო ტექსტურის ცომს. დააფარეთ და აცალეთ აფუება. შემდეგ გააკეთეთ პატარა ბურთულები და გადაიტანეთ საცხობ ტაფაზე. დატოვეთ 10-15 წუთი ხელახლა ასაფუებლად, თავზე გადააფარეთ. ამის შემდეგ გადაუსვით რძისა და კვერცხის ნარევი ან მხოლოდ რძე, მაკრატლით გაუკეთეთ ჭრილები და შედგით გამოსაცხობად 180-200 გრადუსზე, დაახლ. 15 წუთი.
გამოცხობის შემდეგ მსუბუქად ასხურეთ წყლის წვეთები და დააფარეთ პირსახოცი 10 წუთით. შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ.
მასალის გამოყენების პირობები