რეცეპტის ინგრედიენტები:
30 გრამი კარაქი
1 თავი ხახვი, თხლად დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი (1-2 კბილი) გაჭყლეტილი ნიორი
2 ჭიქა თხლად დაჭრილი ბროკოლი
23 სმ დიამეტრის ცომი
ჭიქა ნახევარი გახეხილი ყველი მოცარელა
4 ცალი კვერცხი, კარგად გათქვეფილი
ჭიქა ნახევარი რძე
1 ჩაის კოვზი მარილი
ნახევარი ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი
მომზადების წესი:
1. გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.
2. დადგით ქვაბი საშუალოზე დაბალ ცეცხლზე და გაადნეთ მასში 30 გრამი კარაქი. ჩაუმატეთ თხლად დაჭრილი ხახვი, 2 წუთის შემდეგ – ნიორი ბროკოლი, და შუშეთ, სანამ არ დარბილდება. დროდადრო მოურიეთ. შემდეგ გადაანაწილეთ მომზადებული ბოსტნეული ცომზე და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
3. შეურიეთ რძე და გათქვეფილი კვერცხი. შეაზავეთ მარილით და წიწაკით. ბოლოს შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი და მიღებული მასა ზემოდან მოასხით კიშს.
4. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30-დან 50 წუთამდე.
მასალის გამოყენების პირობები