შემადგენლობა:
250 მლ თბილი წყალი
2 ს.კ. თაფლი
1/2 ჭიქა შაქარი
1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი
1.5-2 ჭიქა ფქვილი
1.5 ჩ.კ. სოდა
1 მწიკვი მარილი
მომზადების წესი:
ჭიქაში შევურიოთ თბილი წყალი, თაფლი, შაქარი, მარილი და ზეთი. კარგად გადავურიოთ. ფქვილი და სოდა შევურიოთ, ნელ-ნელა დავამატოთ თაფლიან წყალში. ვთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ცომი უნდა გამოვიდეს თხელი. ცომში შეგიძლიათ დააამატოთ სასურველი ხილის ჩირი ან თხილი. ფორმებში ჩავასხათ ცომი, სიმაღლით ფორმის 2/3-ი. ვაცხოთ 200 ℃-ზე ყავისფერი ფერის მიღებამდე. დაახლოებით 20 წთ-ი. ვაცადოთ გაგრილება და ამოვიღოთ ფორმებიდან.
გემრიელად მიირთვით და გაიღიმეთ ხშირად!...
მასალის გამოყენების პირობები