ინგრედიენტები:
კვერცხი 6
შაქარი 180 გ
მდუღარე წყალი 4 ს.კ
ხსნადი ყავა 1 ს.კ
კაკაო 30 გ
ფქვილი 150 გ
სოდა 1 ჩ.კ
ვანილი
ზეთი 60 მლ
კრემი
მოხარშული შესქელებული რძე 1 ქილა
დარბილებული კარაქი 250 გ
დაჭრილი ნიგოზი 1ჭიქა
მომზადების წესი:
ფქვილი, კაკაო და სოდა ერთად გაცერით. 2 კოვზ მდუღარე წყალში გახსენით ყავა. ოთახის ტემპერატურის კვერცხები და შაქარი თქვიფეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებთ მოცულობაში 2-3-ჯერ გაზრდილ, ფაფუკ, ჰაეროვან, მუსის მაგვარ ნარევს. თქვეფის პროცესში დაამატეთ 2 კოვზი მდუღარე წყალი, ყავა, შემდეგ წვრილ ზოლად ჩაასხით ზეთი. თქვეფა არ შეწყვიტოთ. 2 ეტაპად დაამტეთ ფქვილი, ტან მიქსერის გარეშე შეურიეთ ფრთხილი მოძრაობებით ზემოდან ქვემოთ.
22-26 სმ დიამეტრის ფორმას ძირში ჩააფინეთ ქაღალდი და გადაიტანეთ ცომი. ცხვება 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.
გაცივების შემდეგ ბისკვიტი გაჭერით 3-4 ფენად და წაუსვით კრემი.
კრემისთვის ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ შესქელბული რძე.
კრემი წაუსვით 3 ფენას. კრემის წასმის შემდეგ მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. ბოლო ფენას ზემოდან გამდნარი შოკოლადი მოასხით.
მასალის გამოყენების პირობები