ინგრედიენტები:
ცომი
წყალი 250 გ
კარაქი 125 გ
ფქვილი 180 გ
კვერცხი 5
მარილი 1/2 ჩ.კ
შაქარი 1 ჩ.კ
კრემი:
რძე 500 გ
სახამებელი 50 გ
ფქვილი 50 გ
შაქარი 150 გ
ვანილი
მომზადების წესი:
ცომი მზადდება ზუსტად ისე, როგორც მოხარშული ცომი ეკლერებისთვის. იხილეთ მომზადების წესი.
მზა ცომი გადაიტანეთ საშუალო ზომის (დაახლ. 25*40სმ) ფორმაში ერთ ფენად და გამოადხვეთ 180 გრადუსზე.
კრემი: გქახსენით ცოტა რძეში სახამებელი და ფქვილი, შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი რძე და სხვა ინგრედიენტები. მოხარშეთ კრემი შესქელებამდე და გააცივეთ.
ათქვიფეთ კარაქი, ნელ-ნელა შეათქვიფეთ კრემი.
ბისკვიტი გაჭერით შუაზე, წაუსვით კრემი, დაადეთ მეორე ფენა და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათი.
მასალის გამოყენების პირობები