ინგრედიენტები:
ბისკვიტისთვის:
კვერცხი - 3ც
წყალი - 4 ს.კ.
შაქარი - 150 გ
ფქვილი - 100გ
სახამებელი - 100გ
გამაფხვიერებელი - 3 ჩ.კ.
ქოქოსის ფანტელი 30 გ
კრემისთვის:
ნაღების ყველი მასკარპონე - 500 გ
შესქელებული რძე - 3/4 ქილა
ნუში - 120 გ
მოსართავად:
ქოქოსის ფანტელი - 40 გ
კვერცხი შაქართან და წყალთან ერთად ათქვიფეთ. ნელ-ნელა შეურიეთ დანარჩენი ინგრედიენტები. ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. მზა ბისკვიტი გააციეთ და გაჭერით შუაზე.
ნუში გაასუფთავეთ და დაბალ ცეცხლზე მოხალეთ. წვრილად დაჭერით. მასკარპონე ათქვიფეთ შესქელებულ რძესთან ერთად.
ბისკვიტის პირველ ფენას წაუსვით კრემი და მოაყარეთ დაჭრილი ნუში. დაადეთ მეორე ფენა და მასაც წაუსვით კრემი. ტორტი ერთი ღამით შედგით მაცივარში.
დილით მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი და სურვილისამებრ მორთეთ მარციპანის ყვავილებით ან მთლიანი ნუშებით.
მასალის გამოყენების პირობები