ცომისთვის:
ფქვილი - 3 ჭიქა
შაქარი - 2 ჭიქა
მარილი - 1 ჩ.კ.
გამაფხვიერებელი 1,5 ჩ.კ.
დაფქული დარიჩინი - 1ჩ.კ.
მცენარეული ზეთი - 1,25 ჭიქა
პატარა ფორთოხლის წვენი
კვერცხი - 4 ც.
ვანილის ესენცია - 1.ჩ.კ.
კონიაკი - 4 ს.კ.
გახეხილი სტაფილო - 2 ჭ
კრემისთვის:
არაჟანი 25 %-იანი - 400 მლ
შაქარი - 1 ჭ
ვანილის ექსტრაქტი 1ჩ.კ.
ნაღების გამასქელებელი - 1 შეკვრა
1. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. 23 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით ცხიმი.
2. სტაფილო გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და სახეხზე გახეხეთ.
3. მშრალი ინგრედიენტები ჩაყარეთ ჯამში. დაამატეთ ზეთი, კვერცხი და ვანილი. კარგად აურიეთ, დაუმატეთ სტაფილო, ფორთოხლის წვენი. სურვილისამებრ ცომს შეგიძლიათ შეურიოთ მოხალული ნიგოზი, ანანასის ცუკატები ან ქოქოსის ფანტელი.
4. ცომი გაყავით 2 ნაწილად. საშუალო ცეცხლზე გამოაცხეთ 45-50 წუთის განმავლობაში. ტორტის გამომცხვარი ფენები გააციეთ და დანამეთ კონიაკით.
5. კრემისთვის ყველა ინგრედიენტი ათქვიფეთ, შაქარი კარგად უნდა გაიხსნას. ფენებს წაუსვით კრემი.ზემოდან მოაყარეთ ჩამოჭრილი ფირფიტების ნაფხვენები ან ქოქოსის ფანტელი.
მასალის გამოყენების პირობები