რეცეპტის ინგრედიენტები:
1 კილოგრამი ჭარხალი
80 გრამი ოხრახუში
120 გრამი მწვანე ხახვი
1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
ორი მესამედი ჩაის კოვზი უცხო სუნელი
ორი მესამედი ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
100 გრამი მაიონეზი
50 მილილიტრი პამიდვრის სოუსი (ან 1 სუფრის კოვზი პამიდვრის პიურე 1 კბილი დაჭყლეტილი ნივრით)
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. გარეცხეთ ჭარხალი და ხარშეთ დარბილებამდე.
2. თხლად დაჭერით მწვანე ხახვი და ოხრახუში.
3. გათალეთ მოხარშული ჭარხალი და გახეხეთ. აცალეთ გაცივება. შემდეგ ჩაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში და შეურიეთ ხის კოვზით. შემდეგ ჩაუმატეთ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, შავი წიწაკა, მარილი გემოვნებით და წითელი წიწაკა სურვილისამებრ. კარგად შეურიეთ.
4. ბოლოს ჩაუმატეთ ტომატი, მაიონეზი და მაშინთვე შეურიეთ. მიირთვით ცივი.
მასალის გამოყენების პირობები