რეცეპტის ინგრედიენტები:
2 კგ. მსხვილ ნაჭრებად დაჭრილი პომიდორი
4 ცალი ბულგარული წიწაკა
2 თავი ნიორი
2 ცალი წითელი ცხარე წიწაკა
მწვანილი
შესაკმაზად:
100 გრ. ძმარი
100 გრ. მცენარეული ზეთი
100 გრ. შაქარი
2 ს/კ მარილი
მომზადების წესი:
1. წიწაკა, ნიორი და 2 ცალი წითელი ცხარე წიწაკა გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, მოურიეთ.
2. დაჭერით მწვანილი.
3. სამ-ლიტრიან ქილაში ფენებად ჩააწყვეთ დაჭრილი პომიდორი, ბოსტნეულის მასა და მწვანილი. დააფარეთ ქილას თავსახური და შედგით მაცივარში თავდაყირა. ამ “ხრიკით” 8 საათის შემდეგ კერძის ზედა ნაწილი მზად იქნება. შემდეგ უკვე შეგიძლიათ ჩვეულებრივ, წაღმა მდგომარეობაში შეინახოთ.
საღამოს გაკეთებული პამიდორი კორეულად დილას უკვე მზადაა!
მომდევნო დღეს ბევრად გემრიელია!
მოშუშული სოკო პამიდვრით
სუპი პამიდვრით და ტკბილი წიწაკით
სკუმბრია პომიდვრის სოუსში
მასალის გამოყენების პირობები