მასალად საჭიროა:
"ოკეანის" კალმახი - 1კგ;
ღვინო "ტევანი" თეთრი - 1/2ლ;
მწვანე ხახვი - 1 კონა;
დაჭრილი ქინძი - 80გრ;
ლიმონი - 1ც;
ზეთი - 3 სუფრის კოვზი;
პურის ფქვილი - 1 სუფრის კოვზი;
მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ფქვილში ამოვლებული კალმახი შევწვათ ზეთში. ცალკე ქვაბში ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და ოდნავ მოვთუშოთ ზეთში, დავასხათ 1/2 ლიტრი თეთრი ღვინო, ცოტა ლიმონის წვენი და ხუფდახურული ვადუღოთ რამდენიმე წუთი. შემდეგ ჩავალესოთ წყალში გახსნილი 1 სუფრის კოვზი ფქვილი და ისევ წამოვადუღოთ. ამავე ქვაბში ჩავაწყოთ შემწვარი კალმახი და შევდგათ ნელ ცეცხლზე 15-20 წუთით. სუფრაზე მიტანის წინ ამოვიღოთ კალმახი, ზემოდან მოვასხათ ეს წვენი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.
მასალის გამოყენების პირობები