რეცეპტის ინგრედიენტები:
700 გრ. ქათმის მკერდის ფილე, დაჭრილი 2.5 სმ. ზომის კუბებად
1 ქილა (450 გრ) დაუმტკბარი ანანასის ნაჭრები (დაკონსერვებული)
½ ჭიქა სოიოს სოუსი
¼ ჭიქა მცენარეული ზეთი
1 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
1 ჩაის კოვზი დანაყილი ნიორი მარილთან ერთად
2 ჩაის კოვზი დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა)
1 ჩაის კოვზი მშრალი მდოგვი
¼ ჩაის კოვზი დაფქული ახალი წიწაკა
1 დიდი მწვანე წიწაკა, დაჭრილი 2.5 სმ. ზომის ნაჭრებად
12 ცალი საშუალო ზომის სოკო
18 ცალი პამიდორი ჩერი
ცხელი მოხარშული ბრინჯი
მომზადების წესი:
1. მოათავსეთ ქათამი ლანგარზე.
2. გადაწურეთ ანანასი, გადაინახეთ ნახევარი ჭიქა წვენი.
3. პატარა ქვაბში ანანასის წვენს შეურიეთ რეცეპტის მომდევნო 7 ინგრედიენტი, მიიყვანეთ დუღილამდე, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. მომზადებული სოუსი მოასხით ქათმის ნაჭრებს ლანგარზე. დააფარეთ და გააცივეთ ერთი საათის განმავლობაში.
4. ამოიღეთ ქათამი მარინადიდან, ხოლო მარინადი გადაინახეთ. შამფურზე მონაცვლეობით წამოაცვით ქათამი, ანანასი, მწვანე წიწაკა, სოკო და პომიდორი. გრილზე, ცხელ ნაკვერჩხალზე, შეწვით ქაბაბი 20 წუთით, ხორცის შეწვამდე. როცა გადააბრუნეთ, მალ-მალე წაუსვით მარინადი.
გემრიელია ცხელ ბრინჯთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები