რეცეპტის ინგრედიენტები:
4 სუფრის კოვზი დაფქვილი ყავა
1 სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი
5 სუფრის კოვზი ცხელი წყალი
4 სუფრის კოვზი შაქარი
3 ჭიქა/750გ რძე
რამდენიმე ყინულის კუბიკი
1 ჩამჩა/3 სუფრის კოვზი შოკოლადის ნაყინი
მომზადების წესი:
1. პირველ რიგში ათქვიფეთ ყავა და კაკაო ცხელ წყალში. ადუღეთ 2 წუთით, სანამ კარგად არ გაიხსნება. დაამატეთ შაქარი და ადუღეთ კიდევ 1 წუთი, სანამ შაქარიც არ გადნება, შემდეგ კი ლითონის საწურის დახმარებით გადაწურეთ.
2. ორ სუფრის კოვზ მიღებულ ნარევს შეურიეთ რძე და ყინულის ნატეხები, ათქვიფეთ კარგად შერევამდე.
3. გადაანაწილეთ 3-4 მაღალყელიან ჭიქაში და მიირთვით სასურველ ნაყინთან ერთად.
შენიშვნა:
თუ იყენებთ ხსნად ყავას, შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ადუღების გარეშე, თუმცა უნდა აღინიშნოს, რომ მოდუღებულ ყავას განსხვავებული, უკეთესი ეფექტი აქვს!
წყარო:კულინარია
მასალის გამოყენების პირობები