ინგრედიენტები:
• 400 გ. ორაგულის ფილე.
• 150 მლ. რძე.
• 100 გ. ბროკოლი.
• 300 გ. კარტოფილი.
• 30 გ. ოხრახუში.
• 4 ს.კ. ფქვილი.
• 3 ც. კვერცხი.
• 150 გ. პურის ნამცეცები.
• 1 ც. დაფნის ფოთოლი.
მომზადების წესი:
✔ აადუღეთ წყალი და მოხარშეთ გაფრცქვნილი და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი. ხარშეთ 10 წუთი და შემდეგ დაუმატეთ ბროკოლი. კარგად მოხარშეთ ორივე.
✔ სანამ ბოსტეული იხარშება, გააცალეთ ორაგულს კანი, ფხა და შემდეგ დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ოხრახუში დაჭერით წვრილად.
✔ დადგით რძე ცეცხლზე, როგორც კი რძე გათბება, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და თევზი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან. დაფნის ფოთოლი ამოიღეთ, ხოლო თევზი დატოვეთ ქვაბში. შემდეგ თევზვიც ამოიღეთ და გამოაშრეთ საწურზე.
✔ მოხარშული ბროკოლი და კარტოფილი ოდნავ გააშრეთ საწურზე, შემდეგ კი დაჭყლიტეთ და მიიღეთ ერთგავროვანი მასა.
✔ გადაიტანეთ ორაგულის ნაჭრები ღრმა ჯამში. დაუმატეთ პიურე, ოხრახუში, 2 ს.კ. ფქვილი და ერთი კვერცხი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და კარგად ამოურიეთ. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. დაუმატეთ რძე, რომელშიც მოიხარშა თევზი, მცირე რაოდენობით და კიდევ აურიეთ.
✔ 3 სხვადასხვა, ღრმა თეფშე მოათავსეთ 2 ს.კ. ფქვილი, 2 ოდნავ ათქვეფილი კვერცხი და პურის მარცვლები. მიღებული ფარშის მიეცით სასურველი ფორმა და შემდეგ ამოავლეთ ჯერ ფქვილში, შემდეგ კვერცხში და ბოლოს მარცვლებში.
✔ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე, შედგით ცხიმწასმული საცხობი ტაფა და კარგად გააცხელეთ. შემდეგ მოათავსეთ მასზე კოტლეტები და შედგით 10 წუთის მანძილზე. გადმოაბრუნეთ და ისევ 10 წუთი გააჩერეთ. მზა კოტლეტები ოდნავ გააციეთ და მიიტანეთ სუფრასთან.
გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები