ინგრედიენტები:
• 1 ლ. ნაღები.
• 150 გ. შაქარი.
• 2 ს.კ. წყალი.
• 3 ჩ.კ. ჟელატინის ფხვნილი.
• 2 ფორთოხლის ცედრა და ლებნები.
• 2 ს.კ. ფორთოხლის ლიქიორი.
მომზადების წესი:
✔ მოათავსეთ ნაღები და შაქარი ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე, აადუღეთ. დაუწიეთ ცეცხლს და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ.
✔ ფინჯანში ჩაყარეთ ჟელატინი და დაასხით წყალი, რომ დალბეს. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან დაუმატეთ ფორთოხლის ლიქიორი და ჟელატინი, კარგად მოურიეთ.
✔ მიღებული კრემი გადაწურეთ საწურში. შეურიეთ ფორთოხლის ცედრა და გააჩერეთ 15 წუთი. ეს ყველაფერი ჩაასხით 180 მლ. მოცულობის 6 ფორმაში და 6 საათით შედგით მაცივარში.
✔ პანაკოტა ფრთხილად გადმოიღეთ თეფშზე და ზევიდან დაადეთ ფორთოხლის ლებნები.
გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები