ინგრედიენტები:
• 400 გ. ქამა სოკო.
• 50 გ. კარაქი.
• 1 ც. ლიმონი.
• 2 ს.კ. ზეთი.
• 2 ს.კ. ფქვილი.
• 500 მლ. რძე.
• 12 ც. პური.
• 50 გ. ყველი.
• მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
✔ გარეცხეთ და ნაჭრებად დაჭერით სოკო. მოათავსეთ ტაფაზე კარაქი, მარილი, ლიმონის წვენი. როცა კარაქი გადნება, დაყარეთ ტაფაზე სოკო და 10 წუთი გააჩერეთ, თან ურიეთ.
✔ გააცხელეთ დარჩენილი კარაქი, ზეთთან ერთად. დაუმატეთ ფქვილი, შემდეგ კი ნელ-ნელა ამატეთ რძე. გამუდმებით ურიეთ.დაამატეთ მარილი და პილპილი. ხარშეთ 10 წუთით.
✔ შემდეგ დაუმატეთ სოკო, იმ წვენთან ერთად, რომელშიც მზადდებოდა. კარგად აურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან, რომ გაცივდეს.
✔ მიღებული სოუსი გადაანაწილეთ პურზე, მოაყარეთ ზევიდან ყველი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე . მოათავსეთ ტოსტები საცხობ ქაღალდზე და შედგით ღუმელში ხუთი წუთით.
გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები