რუბრიკები
ნამცხვარი "მოჰიტო"
შემადგენლობა: 
  • ინგრედიენტები ცომისთვის
  • 200გრ ფქვილი
  • ჩაის კოვზის 1/4 მარილი
  • 100გრ კარაქი
  • 50გრ შაქარი
  • 1 კვერცხი


მომზადების წესი: 
ფქვილი, მარილი, შაქარი და ცივი კარაქი დაჭერით დანით. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი და სწრაფად მოზილეთ. გააკეთეთ ცომისგან გუნდა, შეახვიეთ ცელოფანში და 1 საათით მაცივარში შეინახეთ. გაციებული ცომი გააპრტყელეთ და გადაიტანეთ 22სმ ფორმაში, რამოდენიმე ადგილას ჩანგალი ჩაარჭეთ, დააფინეთ ზემოდან პერგამენტი და ბარდა/ლობიო დააყარეთ(ცომი ცხობისას რომ არ ამოიბურცოს). გამოაცხვეთ 200გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში. 

სანამ ნამცხვრის ძირი ცვხვება, მოამზადეთ შიგთავსი.

125გრ შაქარს დაუმატეთ რამოდენიმე ფოთოლი პიტნა და 10 წუთი გააჩერეთ. დაუმატეთ ერთი ლაიმის ცედრა და ნაზად დაჭყლიტეთ, რათა ცედრის და პიტნის არომატი გაძლიერდეს. გაჭერით 3 ლაიმი შუაზე. დაუმატეთ 2 კვერცხი და კარგად აურიეთ. ცოტახნის შემდეგ გაცერით. . 

კვერცხის მასას დაუმატეთ 200მლ ცხიმიანი ნაღები(არა ნაკლებ 22%). ნამცხვრის ძირს სწრაფად მოაცილეთ პერგამენტი და დაასხით კვერცხის და ნაღების შიგთავსი, ტემპერატურა 160 გრადუსზე დააყენეთ. გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცვხარი გააგრილეთ.
მოამზადეთ პიტნის შაქარი-2სუფრის კოვზი შაქარი დანაყეთ პიტნის რამოდენიმე ფოთოლთან ერთად. მოაყარეთ ნამცხვარს არომატული შაქარი და გემრიელად მიირთვით!!! 
Print Email
FaceBook Twitter
დაფინანსებული
„მე-16 ელემენტის" და „ნაციონალიზმისა და კონფლიქტის კვლევის ინსტიტუტის“ (ISNC) , “Digital Interaction for Peace” / DIP Project-ის ფარგლებში გადაიღეს დოკუმენტური ფილმი სახელწოდებით "თაობა კონფლიქტს მიღმა".
სურსათის უვნებლობა მოქალაქეების ჯანსაღი და უსაფრთხო ცხოვრების ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი კომპონენტია. პროდუქტებში შემავალმა საკვებმა დანამატებმა და გენეტიკურად მოდიფიცირებულმა ორგანიზმებმა შეიძლება გავლენა იქონიონ ჩვენს ჯანმრთელობაზე. ზუგდიდში, სხვადასხვა ლოკაციაზე, მოქალაქეებს ვკითხეთ, ამოწმებენ თუ არა ვადებს და ეტიკეტს პროდუქტის შეძენისას.
ზუგდიდში, ჩეხეთის რესპუბლიკის, შვედეთისა და ევროკავშირის მხარდაჭერით ხორციელდება პროექტი „ხალხი და რეგიონები სურსათის უვნებლობისთვის“, რომელშიც სხვადასხვა პროფილის სურსათის მწარმოებელი ბიზნეს ოპერატორები, ადგილობრივი ფერმერები და მეწარმეები მონაწილეობენ. პროექტის მიზანია რეგიონებში სურსათის უვნებლობის მიმართულებით საინფორმაციო გარემოს გაუმჯობესება და მოსახლეობის ინფორმირებულობის ამაღლება.
სტატია
დილის ჩართვა
ოდაბადეშ კინოხონი
დადიანების სასახლეთა საგანძური
მთავარი საინფორმაციო გამოშვება
ჩვენი თვითმმართველობა
არქივი
«« აპრილი 2025 »»
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1234
ამინდი
ზუგდიდი 17 °C
img
სოხუმი 15 °C
img
ფოთი 15 °C
img
მესტია 5 °C
img
მოცემული ვებ გვერდი „ჯუმლას" ძრავზე შექმნილი უნივერსალური კონტენტის მენეჯმენტის სისტემის (CMS) ნაწილია. ის USAID-ის მიერ დაფინანსებული პროგრამის "მედია გამჭვირვალე და ანგარიშვალდებული მმართველობისთვის" (M-TAG) მეშვეობით შეიქმნა, რომელსაც „კვლევისა და გაცვლების საერთაშორისო საბჭო" (IREX) ახორციელებს. ამ ვებ საიტზე გამოქვეყნებული კონტენტი მთლიანად ავტორების პასუხისმგებლობაა და ის არ გამოხატავს USAID-ისა და IREX-ის პოზიციას.
This web page is part of Joomla based universal CMS system, which was developed through the USAID funded Media for Transparent and Accountable Governance (MTAG) program, implemented by IREX. The content provided through this web-site is the sole responsibility of the authors and does not reflect the position of USAID or IREX.