შემადგენლობა:
- კარტოფილი 4ც.
- პომიდორი 2ც.
- ისპანახი 1 კონა
- ხახვი 1 თავი
- ნიორი 2 კბილი
- მდოგვი (გარციცა) 0,5 ჩ/კ.
- ქინძი 0,5 ჩ/კ.
- მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ისპანახს დავსხათ მარილიანი წყალი (ცივი) და გავაჩეროთ 20 წუთი, შემდეგ გავატაროთ ხორსაკეპმანქანაში. კარტოფილი გავასუფთავოდ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და შევწვათ ზეში, შემდეგ დავამატოთ ქინძი, მდოგვი, ზეთში შემწვარი ხახვი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, გატარებული ისპანახი, კარგად ავურიოთ და ვთუშოთ კიდევ 2 წუთი, შემდეგ დავამატოთ მსხვილად დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ მარილი და ვთუშოთ მომზადებამდე.
მასალის გამოყენების პირობები