ტორტმა, რომელიც იაპონიაში მოიგონეს, მართლაც მსოფლიო გააოცა თავისი გემოთი და სინაზით. როდესაც იაპონელმა კულინარმა ტორტის რეცეპტი წარადგინა, ყველა შოკირებული იყო, რადგან აღმოჩნდა, რომ ის მხოლოდ სამ იგრედიენტს შეიცავს.
მასალა: 3 კვერცხი
120 გრ თეთრი შოკოლადი (შეიძლება რძიანი შოკოლადი)
120 გ ნაღების კრემ-ყველი (მასკარპონე)
მომზადება: შოკოლადი დავტეხოთ და ჩავყაროთ ჯამში, რომელიც წყლის ორთქლზე დგას, ვურიოთ და გავადნოთ .
.
ცალ-ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის გული და ცილა. ცილა ისე უნდა აითქვიფოს, რომ ბეზე ჯამიდან არ ვარდებოდეს.
გამდნარი შოკოლადი ფრთხილად შევურიოთ ნაღების კრემს, შემდეგ შევურიოთ ათქვეფილი კვერცხის გულები და ბოლოს ნაწილ-ნაწილ ათქვეფილი ცილა.
გააკეთეთ საცხობი ფურცლისგან ფორმა (დიამეტრი 20 სმ, სიმაღლე-15სმ). ჩადეთ ცეცხლგამძლე ჯამში, ჩაასხით ცომი ფორმაში და “ჟარონას” დაასხით 1/4 ლიტრი ადუებული წყალი.
.
შედგით 170°-ზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთი. შემდეგ ტემპერატურა დაწიეთ 160°-ზე და აცხვეთ კიდევ 15 წუთი. გამორთეთ და ღუმელშივე გააცივეთ. მზა ტორტი შეიძლება მორთოთ ხილით ან შაქრის ფხვნილით. როგორც იაპონელი კულინარები ამბობენ, შეიძლება ცომში დავამატოთ გახეხილი ხილიც და ნაღებიც.
მასალის გამოყენების პირობები