ინგრედიენტები:
• 600 გ. კარტოფილი.
• 300 მლ. რძე.
• 100 მლ. ნაღები 48%-იანი.
• ½ ჩ.კ. მუსკატის კაკალი.
• 100 გ. ყველი (გრიუიერი).
• 4 კბილი ნიორი.
• მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
✔ გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით თხელ, მრგვალ ნაჭრებად (2-3 მმ.). გათლილი კარტოფილი არ გარეცხოთ, რადგან სახამებელი გამოვა და კერძი აღარ შესქელდება.
✔ საშუალო ცეცხლზე აადუღეთ რძე და ნაღები. როდესაც დუღილს დაიწყებს დაუმატეთ კარტოფილი. კარგად ამოურიეთ და შეკმაზეთ მუსკატის კაკალით (ფხვნილი), მარილითა და პილპილით.
✔ დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 8-10 წუთი თან ურიეთ, რომ არ მიიკრას. შემდეგ დაუმატეთ გახეხილი ყველი, კარგად ამოურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.
✔ ამ ყველაფერს შეურიეთ გაჭყლეტილი ნიორი და მოათავსეთ ღრმა საცხობ ტაფაზე. შედგით 120 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 25 წუთით.
✔ იმისათვის, რომ გრატენი ზევიდან მობრაწოთ, შემოდგით ის ყველაზე მაღალ თაროზე, მაქსიმალურად აუწიეთ ტემპერატურას და ზუსტად ერთი წუთი გააჩერეთ.
☛ კერძი გათვლილია 4 ულუფაზე.
გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები