ინგრედიენტები:
• 1 ც. გოგრა.
• 500 გ. ყველი (გიუერი).
• 1 ლ. ნაღები 35%-იანი.
• 50 გ. კარაქი.
• მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი გემოვენბით.
მომზადების წესი
✔ ამოაჭერით გოგრას გვირგვინი და კოვზით ამოაცალეთ თესლი. არსებული სიცარიელე (მესამედი) ამოავსეთ მსხვილად გახეხილი ყველით, ზევიდან კი მოასხით ნაღები (ოღონდ ბოლომდე არ ამოავსოთ).
✔ მოაყარეთ მარილი და პილპილი გოგრის შიგთავს, ჩააგდეთ მასში კარაქი და დაახურეთ თავზე ამოჭრილი გვირგვინი დაახურეთ.
✔ მოათავსეთ საცხობ ტაფაზე და შეგდით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში, 1 საათი. თუ გოგრა სამ კილოზე მეტია, მაშინ საათზე მეტხანს გააჩერეთ.
☛ ღუმელში კანი შეიძლება ოდნავ დაიწვას, მაგრამ არ ინერვიულოთ, მთავარი შიგნიდან კარგად მომზადდეს.
☛ გოგრის, შიგთავსი, ყველთან და ნაღებთან ერთად, ღრმა თეფშებით მიიტანეთ სუფრასთან.
გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები