27 თებერვალი ხაჭაპურის ეროვნული დღეა.
,,ხაჭაპური არის საქართველოს გასტრონომიული კულტურის გასტრონომიული დროშა, იმიტომ რომ ხაჭაპური გვხდება ყველგან და ყველა რეგიონს, რომ თავისებური ხაჭაპური აქვს, ის არის მისი სიმდიდრე...'', - გვეუბნება გასტრონომიული კულტურის მკვლევარი დალილა ცატავა.
უფრო ვრცლად ხაჭაპურის მნიშვნელობაზე, არა მარტო როგორც კერძის, არამედ, როგორც ჩვენი ისტორიის, ეთნოგრაფიის და კულტურის ნაწილზე, ჩვენი სტუმარი რადიო
,,ათინათის'' დილის რუბრიკაში გვიყვება.
მასალის გამოყენების პირობები