„გასტრონომიული სიზმრები“, ასე ჰქვია წიგნს, რომელიც მოიცავს როგორც მოთხრობებს გასტრონომიული მემკვიდრეობის შესახებ, ასევე სამეცნიერო - კვლევით სტატიებს.
მისი ავტორი, გასტრონომიული კულტურის მკვლევარი, დალილა ცატავა
,,ათინათის“ დილის გადაცემაში ამბობს, რომ მასში, ყველაზე დიდი დოზით, სწორედ მის „ოდაბადეზე“, სამეგრელოზეა მოთხრობილი.
როგორც გვიყვება, კულინარიულ შედევრებთან ერთად, აქცენტი იმ პერსონაჟებზე გააკეთა, რომლებიც აცოცხლებენ რეცეპტებს და თაობებს გადასცემენ მათ, ასევე ტოპონიმიკაზე, რომელიც ამ სუბკულტურის განუყოფელი ნაწილია.
„ინტელექტის“ მიერ გამოცემული ახალი წიგნის „გასტრონომიული სიზმრების“ წარდგენა ზუგდიდში, სოციალურ ბარ
Mego Bar - ში, 15 ივნისს, 17 საათზე გაიმართება.
მასალის გამოყენების პირობები