საქონლის ხორცში ტყვიის შემცველობის ნორმის დარღვევის ყველაზე მაღალი
მაჩვენებელი 0.78მგ/კგ სამეგრელო-ზემო
სვანეთში დაფიქსირდა. სურსათის ეროვნული სააგენტოს მიერ 2012-2017
წლებში ტყვიის გადამეტებული ოდენობის აღმოჩენის მონაცემებს
მომხმარებელი.ჯი აქვეყნებს. როგორც ირკვევა, 2015-2016 წლებში
სამეგრელოში სხვადასხვა პროდუქტში ტყვიის შემცველობის ნორმის
დარღვევის 21 შემთხვევა გამოვლინდა. სეს-ის ცნობით, საქონლის ხორცში
ტყვიის შემცველობა 0.10მგ/კგ-ს არ უნდა აღემატებოდეს.
კვლევის თანახმად, პროდუქტებს შორის ყველაზე მეტი დარღვევა საქონლის
ხორცის შემთხვევაშია დაფიქსირებული. ხორცში ტყვიის
ზედმეტი შემცველობა ფიქსირდება სამეგრელო-ზემო სვანეთში,
იმერეთში, გურიასა და აჭარაში.
როგორც მომხმარებული.გე, სურსათის ეროვნული სააგენტოზე დაყრდნობით
წერს, ყველა ზემოთ აღნიშნულ დარღვევა შემდგომი რეაგირებისთვის
საქართველოს გარემოს დაცვის სამინისტროს ეცნობა.
მასალის გამოყენების პირობები