რეცეპტის ინგრედიენტები:
- 2 თავი ბროკოლი
- 2 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
- 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული შავი წიწაკა
- 1 კბილი ნიორი
- 1/2 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი.
1. გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსზე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი ფოლგით ან პერგამენტის ქაღალდით.
2. დააცალკევეთ ბროკოლი ყვავილებად და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში. მოასხით 2 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი. მოაყარეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი, ან უფრო ნაკლები გემოვნებისამებრ. მოაყარეთ 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული შავი წიწაკა და დაჭყლეტილი ან თხლად დაჭრილი 1 კბილი ნიორი. სურვილისამებრ დაუმატეთ წითელი წიწაკის ფანტელებიც(პაპრიკა). მაქსიმალურად ჰაეროვნად შეურიეთ ყველაფერი ერთმანეთს.
3. გადაანაწილეთ ბროკოლი საცხობ ლანგარზე და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ღეროები ისე არ დარბილდება, რომ მათი ჩანგლით ჩაჩხვლეტა გახდება შესაძლებელი. მოათავსეთ გამომცხვარი ბროკოლი თეფშზე და მოასხით ლიმონის წვენი სანამ სუფრასთან მიიტანთ.
მასალის გამოყენების პირობები