ინგრედიენტები:
- კარტოფილი 1 კგ
- ზეითუნის ზეთი 50 მლ
- ლიმონი 1 პატარა
- ნიორი 1 თავი
- მარილი
მსხვილ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი მარილიან წყალში 10 წუთი ადუღეთ. ნიორი დაშალეთ კბილებად და გაფცქვენით.
ღუმელი გაახურეთ 200 გრადუსზე, ღუმელის ტაფაში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და გააცხელეთ. გადაწურული კარტოფილი ჩაყარეთ ცხელ ზეთში და შეანჯღიეთ, რომ ცხიმი ყველგან მოხვდეს. შეწვით ღუმელში 30-40 წუთი, წვის დროს 1-2-ჯერ ამოურიეთ და თან დაამატეთ ნივრის მთლიანი კბილები.
ლიმონის ცედრა, წვენი და სხვა სასურველი სანელებელი უკვე მზას უნდა დაამატოთ და ღუმელიდან პირდაპირ სუფრასთან მიიტანოთ
მასალის გამოყენების პირობები