ინგრედიენტები:
ქათმის მარინადი
- 1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი
- 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 3 კბილი ნიორი, დაჭრილი წვრილად
- 2 ს.კ. კამა, დაჭრილი
- 1/2 ჩ.კ. მსხვილი მარილი
- 1/4 ჩ.კ. ახლად დაფქული შავი პილპილი
- 2 ც უძვლო ქათმის მკერდი
მარინადი:
- 2 ს.კ. ლიმონის წვენი
- 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 1/2 ჩ.კ. მდოგვი
- ½-1–მდე ჩ.კ. თაფლი, იმის მიხედვით, თუ როგორ სიმჟავის ლიმონი არის
- 1 ჩ.კ. კამა, დაჭრილი
- 2 საშუალო პომიდორი, დაჭრილი
- 1 ჭიქა (113 გრამი) კიტრი, ზომიერ კუბებად დაჭრილი ან გულის გარეშე
- 113 გრამი ფეტა, ზომიერ კუბებად დაჭრილი
- მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი
მომზადების წესი:
პატარა ჯამში შევურიოთ ლიმონის წევენი, ზეითუნის ზეთი, ნიორი, კამა, მარილი, და პილპილი. კოვზით კარგად დავსრისოთ ნიორი და კამა. მარინადი ჩავასხათ ცელოფნის პაკეტში, დავამატოთ ქათმის მკერდი. ქათმის მკერდი მარინადში გავაჩეროთ 20-30 წთ–ი ოთახის ტემპერატურაზე ან 2 სთ–ი მაცივარში.
ქათმის მკერდს ფუნჯით მოვაშოროთ ზედმეტი ნიორი და შევაშროთ, შემდეგ შვწვატ ზეითუნის ზეთში. (ოქროსფერი ფერის მიღებამდე) გადავიტანოთ ქათმის მკერდი თეფშზე და დავაფაროთ ალუმინის ფოლგა. გავაჩეროთ 10-15 წთ–ი და მივირთვათ სალათასთან ერთად.
სალათი:
პატარა ჯამში შევურით ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, მდოგვი, თაფლი და კამა, დავამატოთ პამიდორი, კიტრი და ფეტა.
გადავურიოთ ფრთხილად, შევაზავოთ გემოვნებით, მაცივარში გავაჩეროთ 20 წთ–ით. მიირთვით გემრიელად.
მასალის გამოყენების პირობები