მომზადების წესი
1. გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსზე(350F). პატარა საცხობ ქვაბს(~2ლ) მოაცხეთ ცხიმი. 2. ვაშლები გათალეთ, ამოაჭერით გულები და ნაჭრებად დაჭერით. მოათავსეთ დიდ თასში. მცირე ზომის თასში ჯერ ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, ფქვილი, დარიჩინი, ჯავზი, მიხაკი და შემდეგ ჩაუმატეთ ვაშლის ნაჭრებს. კარგად შეურიეთ. ჩაუმატეთ ქიშმიშიც და ნიგოზიც. გადაიტანეთ საცხობ ჭურჭელში და რძეც მოასხით. 3. აცხვეთ 45-60 წუთის განმავლობაში, სანამ ვაშლები არ დარბილდება და აშუშხუნდება. ცოტათი გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები