საჭირო მასალა 500 გრ ძროხის ხორცი 1 თავი ხახვი 70 გრ ტომატპასტა 1 ლ ძროხის ხორცის ბულიონი 250-300 გრ რუხი პური 1 კბილი ნიორი 60 მლ ღია ფერის ლუდი ძირა, პაპრიკა, მარილი, წიწაკა და თავშავა გემოვნებით
მომზადება 1. პური წყალში დავალბოთ, შემდეგ დოლბანდში გავწუროთ და საცერზე გავატაროთ. 2. ღრმა ტაფაში ან ქვაბში გავაცხელოთ ზეთი, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ. დავუმატოთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი. ხორცის ნაჭრები ყველა მხრიდან შევბრაწოთ, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, წვრილად დაჭრილი ნიორი და პაპრიკა. 3. შევურიოთ ტომატპასტა და ამოვურიოთ. 4. დავასხათ 30 მლ ლუდი და 5 წუთი ვშუშოთ. 5. შემდეგ დავასხათ 1 ლ ბულიონი და დაბალ ცეცხლზე დავდგათ. 6. როდესაც ბულიონი ადუღდება, ჩავუმატოთ პური, თავშავა და 1-1,5 საათის განმავლობაში თავმოხდილი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე. მომზადებამდე 10-15 წუთით ადრე გულიაშს დარჩენილი ლუდიც დავუმატოთ.
მასალის გამოყენების პირობები