ინგრედიენტები:
- კომბოსტო 1 პატარა თავი
- სტაფილო 2
- მოხარშული ქათმის ხორცი 400 გ
- ქინძი 1 კონა
- წითელი მწარე წიწაკა 1
- წითელი ხახვი 1
- ლიმონის წვენი 3 ს.კ
- ზეითუნის ზეთი 5 ს.კ
- შაქარი 1/2 ჩ.კ
- მარილი და პილპილი
- ჯანჯაფილი, ნედლი 2-3 სმ
- მოხალული არაქისი 3 ს.კ
- პიტნა 3-4 ტოტი
მომზადების წესი:
ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად, სტაფილო წვრილ, გრძელ ჩხირებად.
ქათმის ხორცი დაჭერით ან ხელით დაჩეჩეთ. კომბოსტო თხლად დაჭერით, წვრილად დაჭერით პიტნა და ქინძი და წითელი მწარე წიწაკაც (ან გამოიყენეთ დაფქული წიწაკა). ჯანჯაფილი ჯერ ძალიან თხელ ფენებად, შემდეგ კი ჩხირებივით დაჭერით. ყველაფერი ერთად მოვათავსოთ სასალათეში.
სოუსის ინგრედიენტები - ზეთი, ლიმონის წვენი, შაქარი, მარილი, პილპილი ერთმანეთს შეურიეთ და მოასხით სალათს, კარგად ამოურიეთ, თავზე დააყარეთ მოხალული არაქისი და მიირთვით.
მასალის გამოყენების პირობები