ინგრედიენტები:
- ლიმონი 3
- კვერცხი 3
- მანანის ბურღული 250 გ
- ფქვილი 100 გ
- შაქარი 300 გ
- ზეთი 100 მლ
- სოდა ძმრით 1/2 ჩ.კ
- მიხაკი 1 ბუტკო
- შაქრის პუდრი
კვერცხის ცილა და გული გავაცალკევოთ. ლიმონს ავახეხოთ ცედრა.
გული, 100გ შაქარი, ზეთი და ლიმონის ცედრა ავთქვიფოთ, დავამატოთ მანანის ბურღული, სოდა, ფქვილი.
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ღრუბელივით და შევურიოთ ცომს. ჩავასხათ ქაღალდჩაფენილ ფორმაში და გამოვაცხოთ 40 წუთი, 180 გრადუსზე.
გაფცქვნილი ლიმონიდან გამოვწუროთ წვენი, მესამე კი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
წვენი, შაქარი, მიხაკი და ლიმონის ნაჭრები ქვაბში მოვათავსოთ , დავასხათ 600-700 მლ წყალი და ავადუღოთ, შაქარი უნდა გადნეს, სიროპი კი ოდნავ შესქელდეს. გადავწუროთ სხვა ჭურჭელში.
გამომცხვარი თბილი კექსი დავჩხვლიტოთ ხის ჩხირით და დავასხათ სიროპი, კარგად გავჟღინთოთ და გავაციოთ. შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და დავჭრათ
მასალის გამოყენების პირობები