რეცეპტის ინგრედიენტები:
500 გრამი ბადრიჯანი
250 გრამი ნიგოზი
3 კბილი ნიორი
1 ჩაის კოვზი უცხო სუნელი
1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა
1 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი
3 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმარი
3-4 სუფრის კოვზი წყალი
100 მილილიტრი ზეთი შესაწვავად
მარილი გემოვნებისამებრ
მწვანილი და ბროწეულის მარცვლები გასაფორმებლად
მომზადების წესი
1. ნიგოზი და ნიორი ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მოათავსეთ ჯამში და ჩაუმატეთ სუნელები, მარილი, ძმარი და წყალი. ნიგვზიანი საკმაზის მისაღებად, შეურიეთ ეს ყველაფერი ერთმანეთს.
2. გარეცხილი ბადრიჯანი დაჭერით სიგრძეზე, თითოეული 4-5 ცალ ბრტყელ ნაჭრად. მოასხით ზეთი ტაფას და შეწვით ისინი ორივე მხრიდან, საშუალო ცეცხლზე.
3. დაალაგეთ შემწვარი ბადრიჯნები სამზარეულოს ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა დაიწრიტოს. თითოეულ ნაჭერს თანაბრად წაუსვით ნიგვზიანი მასა და გადაკეცეთ შუაზე. გადაუსვით დარჩენილი ნიგვზის მასა ბადრიჯნებს ზემოდან.
4. დაალაგეთ თეფშზე და სურვილისამებრ გააფორმეთ მწვანილითა თუ ბროწეულის მარცვლებით.
მასალის გამოყენების პირობები