ინგრედიენტები:
ქათამი 1.5 -2 კგ
რძე 500 მლ
ნივრის კბილი 10
დარიჩინი 1/2 ჯოხი
მარილი და პილპილი
სალბის ფოთლები 5-8 ცალი, ხმელი ან ნედლი
ცედრა 2 ლიმონის
ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი:
ხორცი დავჭრათ მომცრო ნაჭრებად. დავასხათ ძმარი, ზეთი, დავამატოთ მარილი და პილპილი. დავდგათ მაცივარში 1 საათით.
ხახვი დავჭრათ მსხვილად, სტაფილო რგოლებად.
ღრმა ტაფაში ან ქვაბში შევბრაწოთ ხორცის ნაჭრები. ჩავამატოთ ხახვი და სტაფილო, გავაგრძელოთ შუშვა. შემდეგ ჩავასხათ ღვინო და ბულიონი. დავამატოთ დაფნა, მიხაკი, დავახუროთ თავზე და ვშუშოთ დაახლოებით 1 საათი, ხორცის დარბილებამდე. შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი პომიდორი და კიდევ 10-15 წუთი ვადუღოთ.
ბოლოს დავამატოთ მარილი, პილპილი, მწვანილი
მასალის გამოყენების პირობები