ინგრედიენტები:
ნაღები 1 ჭ. 36 %-იანი
მაწონი 1 ჭ
შოკოლადი 40-50 გ
შაქრის პუდრა 4-5 ს.კ
თხილი 2 ს.კ
ფორთოხლის ცედრა 1 ჩ.კ
ვანილი
კარამელი
მომზადების წესი:
თხილი მოვხალოთ და გავაცალოთ ფერფლი. ავთქვიფოთ ნაღები და 2 ს.კ. შაქრის პუდრი. ცალკე ავთქვიფოთ გაწურული მაწონი, დარჩენილი შაქრის პუდრი, ფორთოხლის ცედრა და ვანილი. ეს ორი მასა ავურიოთ და გადავანაწილოთ ფუჟერებში, ზემოდან მოვასხათ დამდნარი შოკოლადი, მოვაყაროთ მოხალული თხილი და დავაწვეთოთ კარამელი.
თუ გაწურული მაწონი არა გვაქვს, მისი შინ მომზადებაც შეგვიძლია: მაწონი ბამბის მატერიის პარკში ან ოთხმაგ დოლბანდში მოვათავსოთ, ბოლოები კარგად შევკრათ და ჩამოვკიდოთ, ქვემოთ თასი დავუდგათ, რომ წვენი შიგნით ჩავიდეს. ასე დავტოვოთ მთელი ღამით. დილით მზად გვექნება გაწურული მაწონი.
მასალის გამოყენების პირობები