ინგრედიენტები:
მოხარშული ბრინჯი 2 ჭიქა
კვერცხი 3
საფანელი
ყველი პარმეზანი 1/2 ჭიქა
ყველი მოცარელა
მარილი და პილპილი
მომზადების წესი:
სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით ბლომად ზეთი და საშუალო ცეცხლზე კარგად გააცხელეთ.
ამასობაში ბრინჯს დაამატეთ მარილი, პილპილი, პარმეზანი და 1 კვერცხი. ხელით კარგად აურიეთ.
ხელითვე გააკეთეთ პატარა ბურთულები, გულში ჩააყოლეთ მოცარელას პატარა ნაჭრები.
ცალკე ათქვიფეთ 2 კვერცხი, თითოეული ბურთულა ამოავლეთ ჯერ კვერცხში, შემდეგ საფანელში
შეწვით არანჩინები მდუღარე ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
მზა არანჩინები დაალაგეთ ქარალდის ხელსახოცზე, ზედმეტი ცხიმისგან დასაწდობად.
* არანჩინის გულში სხვადასხვა შიგთავსი შეიზლება ჩადოთ: ხორცის მოშუშული ფარში ცალკე ან ბარდით და პამიდვრით, ყველი ბოსტნეულით და ა.შ
უმჯობესია მრგვალი ბრინჯი გამოიყენოთ, რომელსაც მეტი წებოვნება აქვს.
მასალის გამოყენების პირობები