რეცეპტის ინგრედიენტები:
500 გრამი სტაფილო
30 გრამი კარაქი
1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1 მწიკვი მარილი
1 მწიკვი დაფქული შავი წიწაკა*
მომზადების წესი:
1. გათალეთ სტაფილოები და დაჭერით 5სმ სიგრძის ნაჭრებად. მოათავსეთ ქვაბში, დაფარეთ ცივი წყლით და მოაყარეთ ცოტა მარილი. ჯერ მაღალ ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე და შემდეგ საშუალო ცეცხლზე ხარშეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ სტაფილოები არ შერბილდება. ნუ დაარბილებთ ზედმეტად.
2. გადაწურეთ და დატოვეთ სტაფილოები მინიმალურ ცეცხლზე. ჩაუმატეთ ქვაბში კუბიკებად დაჭრილი კარაქი, ყავისფერი შაქარი, მწიკვი მარილი და წიწაკა(სურვილისამებრ*). ურიეთ და აცხვეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ შეურიეთ დაფქული დარიჩინიც, მუსკატის კაკალი თუ კოჭა. საუკეთესო არომატისთვის მიირთვით, სანამ ცხელია.
მასალის გამოყენების პირობები